ponedjeljak, 14. ožujka 2016.

Išleri

U čast davne ljubavi carice Sissi i cara Franje Josipa mali grad Bad Ischl posjećuju i danas mnogi turisti u potrazi za ljubavlju poput one carskoga para. Za utjehu i slatka sjećanja obično im ostanu samo mali slatki, čokoladom preliveni kolačići.


Sastojci
Za tijesto:
140 g maslaca
200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
70 g šećera u prahu
1 žumance
3 žlice Kakaa u prahu Dolcela
Za kremu:
3 jaja
150 g šećera
100 g maslaca
1 Vanilin šećer Dolcela

Priprema
1.Od brašna, maslaca, šećera, žumanca i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte tanko i izrežite male kolutiće (3-5 cm).
2.Stavite na pobrašnjen pleh peći oko 13-15 minuta na 180°C.
3.Za kremu, u metalnoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer da dobijete pjenastu kremu, te stavite na parnu kupelj kuhati uz neprekidno miješanje dok krema ne postane gusta i kuhana (oko 15 minuta).
4.Kada se krema zgusne, malo je ohladite, pa zatim umiješajte razrađeni maslac. Kremu miješajte dok se ne ohladi.
5.Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Dijelom kreme možete išlere dodatno ukrasiti i poslužiti uz kavu.
Savjet
Umjesto ove kreme možete upotrijebiti Kremu za torte Dolcela – priprema će biti kraća, a ukus vas neće iznevjeriti.

Nema komentara:

Objavi komentar