SASTOJCI
4 žumanjka
6 žlica šećera
20 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
4 bjelanjka
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
GANACHE KREMA
500 ml vrhnja za šlag
300 gr čokolade za kuhanje
OKOLADNI BISKVIT
1. Na pari istopite margarin i čokoladu, te ostavite da se prohladi.
2. Žumanjke dobro izradite sa šećerom.
3. U žumanjke dodajte pripremljenu čokoladu s margarinom i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo, sve zajedno izradite.
4. Bjelanjke izrađene u čvrsti snijeg lagano umiješajte kuhačom ili pjenjačom u pripremljenu smjesu.
5. Izlijte u pripremljeni kalup promjera 23 X 32 cm, koji ste prethodno pouljili i pobrašnili.
6. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
ČOKOLADNA KREMA
1. Vrhnje za šlag stavite kuhati na laganu vatru do vrenja, taman da postigne temperaturu koja će fino otopiti čokoladu.
2. Čokoladu malo nožem usitnite, može biti na srednje krupne komade.
3. Prelijte čokoladu sa dobro ugrijanim vrhnjem, te miješajte sve dok se skroz čokolada ne istopi.
4. Prelijte preko biskvita.
5. Ostavite na sobnoj temperaturi da se rashladi, a onda možete staviti u frižider da se dobro stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar