SASTOJCI
BISKVIT:
9 bjelanjaka
200 gr šećera u prahu
3 žlice vrhom pune brašna
200 gr mljevenog maka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 naribana korica limuna
FIL:
9 žumanjaka
2 vanilin šećera
150 gr šećera
5 žlica brašna
500 ml mlijeka
150 gr margarina
GLAZURA:
200 gr čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
BISKVIT SA MAKOM
1. Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg.
2. Dodajte postepeno šećer u prahu i vanilin šećer.
3. Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u bjelanjke.
4. Nastavite dodavati mak i limunovu koricu, sjedinite sve.
5. U kalup postavite masni papir (dimenzije su 24 X 37 cm) i izlijte trećinu smjese.
6. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 10-15 minuta.
7. Na istoj temperaturi ispecite još dva biskvita od pripremljene smjese, tako da na kraju dobijete tri biskvita.
FIL SA ŽUMANJCIMA
1. Žumanjke izradite sa šećerom i vanilin šećerom.
2. Dodajte malo mlijeka i brašna, te sjedinite.
3. U ostatak uzavrelog mlijeka ukuhajte pripremljene žumanjke na srednjoj vatri, dok ne dobijete gustu smjesu.
4. Ostavite da se ohladi.
5. Dodajte margarin sobne temperature izrezan na listiće i sjedinite sa ohlađenom kremom.
ČOKOLADNA GLAZURA
1. Iskidanu čokoladu i ulje istopite na pari.
2. Malo ostavite da se prohladi, dalje možete preliti preko kolača.
SLAGANJE PITE S MAKOM
1. Biskvit.
2. FIL.
3. Biskvit.
4. FIL:
5. Biskvit.
6. Glazura od čokolade
Prije rezanja, kolač možete ostaviti na sobnoj temperaturi barem 15-tak minuta, tako ćete izbjeći pucanje glazure.
Nema komentara:
Objavi komentar