nedjelja, 13. ožujka 2016.

BLOODY BERRY – VOĆNA TORTA

sastojci 

300 gr brašna
100 gr kakaoa                                    
260 gr šećera
1,5 žličica praška za pecivo
2 žličice sode bikarbone
prstohvat soli




250 ml mlijeka
1 žličica ekstrata vanilije
125 ml ulja
250 ml ključale vode
2 cijela jaja
KREMA OD VANILIJE
1 l mlijeka
150 gr šećera
2 vrećice vanilin šećera
2 žličice ekstrata vanilije
3 pudinga od vanilije
125 gr margarina
2 vrećice šlaga u prahu
VOĆNA KREMA
450 gr zamrznutog mix voća
150 gr šećera
100 ml vode
70 gr gustina
7 žlica vode
50 gr margarina
DEKORACIJA:
400 ml vrhnja za šlag
ČOKOLADNI BISKVIT

1. Suhe sastojke pomiješajte.
2. Posebno dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrat vanilije, sjedinte tek toliko da se sastojci povežu.
3. Smijesi postepeno dok miksate dodavajte pripremljene suhe sastojke i na kraju prokuhanu vodu.
4. Na dno kalupa 26 cm postavite masni papir i izlijte pripremljenu smijesu za biskvit.



5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 35-40 min.
6. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, a onda ga možete prerezati na tri dijela.

KREMA OD MIX VOĆA

1. Zamrznuto voće ostavite da se otpusti, mada je meni na pola ostalo zamrznuto što ne smeta.2. Stavite voće u lončić zajedno sa vodom i šećerom, te na srednjoj vatri ostavite da prokuha.3. Gustin pomiješajte sa 7 žlica vode, te ga ukuhajte u voće, nastavite na srednjoj vatri kuhati sve zajedno dok se krema ne zgusne.4. Kada kremu sklonite sa vatre dodajte margarin i miješajte dok se ne istopi.5. Sve zajedno ostavite da se ohladi.

VANILIN KREMA

1. Pudinig, šećer i vanilin šećer razmutite sa malo mlijeka, a u ostatak dodajte aromu vanilije i stavite kuhati.2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte dok ne postane gust.3. Ostavite da se ohladi.4. Dodajte margarin sobne temperature, te zajedno izradite.5. Na kraju dodajte prah za šlag i miksajte dok krema ne postane pijenasta.

SLAGANJE


SLAGANJE


1. Biskvit

2. Pola voćne kreme

3. 1/3 vanilin kreme

4. Biskvit

5. Druga polovina voćne kreme

6. Druga trećina vanilin kreme

7. Biskvit – ukoliko se sredina malo napiri, možete ju odrezati

8. Ostatak vanilin kreme

9. Šlag

10. Ostavite u frižideru da prenoći i tako se stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar